IK SCHRIJF!

 

Schrijven is wat ik kan. Ik kan wel meer, maar dat ik een goed opgebouwd en vlot leesbaar stuk kan schrijven van elke lengte, is evident. Dat durf ik in alle bescheidenheid te beweren. Een voltooid en geslaagd verhaal schud ik in de regel niet uit mijn mouw. Soms is het een kwelling en ben ik een vat vol twijfels, maar uiteindelijk vertrouw ik op mijn vaardigheden. Dat stuk komt er en het zal goed zijn. Ik heb altijd gezegd dat het grote voordeel van mijn kunde is, dat je er zolang lijf en - dat vooral - de geest nog mee willen werken, mee door kunt gaan. Welnu, lichaam en geest zijn in prima conditie, dus ga ik nog een tijdje door met datgene waar ik van hou en wat ik kan. Ik schrijf.

PORTFOLIO 

 

In de ruim 30 jaar dat ik schrijf heb ik in verschillende periodes voor een keur aan opdrachtgevers gewerkt, in vaste dienst, maar ook als freelancer. Mijn schrijversloopbaan in vogelvlucht:

 

2008 - heden: Verbreding

Kort nadat ik bij het weekblad HP/de Tijd vertrokken was, ben ik begonnen aan de biografie van oud-Ajaxtrainer Rinus Michels. Daar heb ik 3 jaar vrijwel onafgebroken aan gewerkt. Het boek is in 2011 uitgekomen. Na wat jaren in de luwte waarin ik onder meer werkte voor een bescheiden uitgeverij in Haarlem, heb ik me weer volledig op het schrijven gestort. Momenteel werk ik onder meer aan 2 biografieën en aan SEO-webteksten.

 

1996 - 2008: Ervaring

In 1996 werd ik tot mijn vreugde redacteur bij HP/De Tijd met als specialismen sport & misdaad. Door de jaren heen heb ik uiteindelijk over een breed scala aan onderwerpen geschreven. Het was een mooie en vruchtbare periode waarin ik veel ervaring heb opgedaan. De ruimte en de tijd die ik daar kreeg om mooie en memorabele stukken te schrijven, heeft geloond. 

 

1986 - 1996: Freelancer

Een droom komt uit als ik in 1986 officieel freelancer wordt en voor verschillende gerenommeerde bladen verhalen ga schrijven. Aanvankelijk deed ik dat samen met Rob Willemse, later alleen. Mijn opdrachtgevers waren onder meer: De Haagse Post, De Tijd, Vrij Nederland, Het Parool, Elsevier, Nieuwe Revu, NRC Handelsblad, De Krant op Zondag en HP/De Tijd.

 

1984 - 1986: Leerling

Na 2 gesjeesde studies - geneeskunde en politicologie - via een kennis In vaste dienst bij het Amstelveens Weekblad gekomen. Op die lokale krant vormde ik met Rob Willemse de twee man sterke sportredactie. Binnen 6 maanden was die wereld te klein en begonnen we verhalen te schrijven voor De Tijd en de Haagse Post. Een paar maanden later stapten we op en begon mijn loopbaan als freelancer.